Skip to main content

Berrett Residence

New England's winters became the inspiration for this 2016 garage addition. After one of the largest snow falls in the winter of 2014 the Berrett's reached out for a solution to keeping the vehicles protected from winter's grasp. The lot presented a few challenges in the width and the proximity of wetlands to the east. The addition of a rear garage proved better for both site access and maneuvering. The style of the addition was in keeping with the typical New England cape which was already present in the main house. The positioning of the garage allowed for a side entrance into a mud room and direct access to the newly remodeled kitchen. The entire scope of the project included the addition of a garage, new family room space above and remodeling of the existing kitchen. The design for this two car garage and family space above was completed just in time for this following winter. Project Overview: Type: Home Addition & Renovation; Scope of Work: Design work included the addition of a garage, and family room, work to the kitchen; Style: keeping in the Cape Cod Style; Location: Billerica, MA; Year Completed: 2016

Berrett Residence