Designing warm an inviting an inspirational spaces

The Bar Method

 Project Overview:

Type: New Construction, Tenant Fit-Out; Scope of Work: 3,038 sq. ft. Bar Studio; Style: Interior aesthetic of  Industrial Contemporary; Location: Woburn, Massachusetts; Project Status: Completed October 2017

  Project Description:

Located in a newly renovated mixed use complex, along  Route 3 in Woburn, MA; The Bar Method is a studio that offers unique classes with a signature technique that provides a safe, challenging, and graceful workout. The 3,038 sq. ft. studio is composed of  two bar studios roughly 1,000 sq. ft., accommodating 33-34 students depending the classroom.  An in house locker room for before and after class, a comfortable seating area to wait for classes, a reception desk, back of house operations, such as an office and laundry room, and finally a merchandise exhibit for clients to shop for the latest workout gear and apparel.

With a strict studio build-out manual to adhere to, the fun in this project came from tackling all the challenging issues of a predetermined envelop with an assigned program.  A unique component to this project was the design of custom cabinetry and rail systems needed for the workout themselves.

 

Note: click on any thumbnail below to view the full-sized image