Solitary space re-imagined

OLCA – Altar Renovation

  Project Overview:

Type: Institutional Renovation; Scope of Work; Altar Renovation; Style: Post & Beam Contemporary; Location: Waltham, MA; Year of Completion: 2013

  Project Description:

The Pastor wanted to open the choir area to better engage the mass celebration. The choir found the space challenging to feel part of the mass while the music is an integral part. The Pastor envisioned a centrally focused stained glass feature over the Tabernacle and we suggested the use of LED lighting that can change with the Liturgical calendar and lit from each side for an even hue. Fr. commissioned the stain glass window and was hand made in Guatemala, Central America and installed in 2015. The concept of opening each side of the Tabernacle allows the choir and the congregation to feel better connected with each other in celebration of the mass.

Note: click of any thumbnail to view full-sized image